Водій ВАЗа поскаржився до поліції на патрульних, що склали на нього протокол

Поліція Харківщини з’ясовує обставини конфлікту між громадянином та патрульними у Куп’янську.  Матеріали кримінального провадження будуть направлені до територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За словами поліцейських, 2 лютого 2020 року вони зупинили автомобіль під керуванням 40-річного чоловіка за порушення правил дорожнього руху. За даним фактом вони склали протокол за ч.2 ст. 121 (керування водієм у темну пору доби транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів, вчинене повторно протягом року) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водій транспортного засобу поводив себе агресивно, провокував бійку з працівниками поліції, висловлювався нецензурною лайкою. До того ж, він зателефонував трьом своїм знайомим, які приїхали на місце події та вступили в суперечку з поліцейськими. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Цього ж дня до чергової частини Куп’янського відділу поліції звернувся 40-річний житель міста та заявив, що троє поліцейських сектору реагування патрульної поліції у місті Куп’янську неправомірно зупинили його автомобіль ВАЗ 2101, вчинили конфлікт та застосували до заявника фізичну силу і спецзасіб кайданки. Чоловік стверджує, що внаслідок цього отримав тілесні ушкодження у вигляді забиття та садна.

Слідчій Куп’янського відділу поліції за фактом звернення громадянина відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також дії поліцейських перевірятимуть під час проведення відповідного службового розслідування.

Як повідомляв Харків Times, п’яний майор поліції оказав спротив патрульним поліцейським.