В інституті низьких температур знайшли фінансових порушень на 1,5 мільйона гривень

Фото: shukach.com

Фахівці Північно-Східного офісу Держаудітслужби перевірили фінансово-господарську діяльність Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна Національної академії наук України за період з 1 січня 2015 року по 31 серпня 2019 року. За результатами ревізії встановлено фінансових порушень на суму понад 1,5 мільйона гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Північно-Східного офісу Держаудітслужби.

Аудитори встановили, що в інституті завищили вартість 12 наукових проектів за договорами, укладеними з Національною академією наук України, Міністерством освіти і науки України та Державним фондом фундаментальних досліджень на загальну суму 420,40 тис. грн.

Крім цього, результати ревізії показали, що 1 мільйон гривень з бюджету було отримано в результаті завищення потреби “витрат на оплату праці з нарахуваннями на виконання двох науково-дослідних робіт по КПКВК 6541230 «Підтримка розвитку пріоритетних напрямків наукових досліджень»”. Отримані кошти були витрачені на виплату премій.

Крім того, ревізія встановила факт незаконного утримання однієї понадштатної одиниці художника, якої немає в штатному розкладі Інституту, що призвело до збитків на загальну суму 38,28 тис. грн.

“Вжитими заходами ще під час ревізії забезпечено відшкодування виявлених порушень на загальну суму 1,01 тис. грн.”, – говориться в повідомленні.

Про результати ревізії поінформовано Національна академія наук України. Також матеріали ревізії передані для розгляду правоохоронним органам.