У Харківській академії культури розповіли про стан здоров’я студентів, що повернулися з Китаю

Фото: fool.com

У Харківській державній академії культури заперечили оприлюднену у соцмережах інформацію про те, що один з їхніх студентів з Китаю захворів на коронавірус.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби вишу.

Повідомляється, що “подібні твердження мають провокаційний характер та не відповідають дійсності.”

“Декілька студентів, що повернулися з канікул з Китаю, перебувають під постійним медичним наглядом працівників міської студентської лікарні та постійним контролем працівників Центру міжнародної освіти і співробітництва ХДАК, працівників гуртожитку. Жоден з них не має підвищеної температури та інших ознак захворювання”, – йдеться в повідомленні.

Раніше в харківських пабліках повідомлялось про те, що в гуртожитку №1 ХДАК студент з Китаю, який повернувся з батьківщини, захворів на коронавірус. Начебто, у юнака була підвищена температура, він забарикадувався у кімнаті і нікого не впускав. Також повідомлялось, що студентам під загрозою відрахування забороняли розповсюджувати інформацію про захворілого.

Нагадаємо, перші випадки коронавируса, який вражає дихальні шляхи, викликаючи важку пневмонію, яка супроводжується високою температурою, зафіксували в китайському місті Ухань. Смертельно небезпечний вірус стрімко поширився по території Китаю.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській обласній інфекційній лікарні два тижні лікувався студент з Китаю. У облздраві запевняють, що у пацієнта – пневмонія, коронавірус не підтверджений.

Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер перевірив, як готують інфекційні лікарні до можливого прийому хворих з коронавірусом 2019 nCoV.