Шукач металобрухту знайшов схованку зі зброєю

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області 36-річний житель селища Золочів знайшов в лісосмузі біля села Березівка ​​схованку зі зброєю та боєприпасами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомляється, в тайнику було 112 патронів до пістолета ПМ, гранату Ф-1 часів Другої світової війни у розібраному стані із запалом, 156 патронів до пістолета ТТ та 26 – до автомата АК-74, два неспоряджених магазина до пістолета ТТ.

Весь цей арсенал знаходився в поліетиленовому пакеті, закопаному в землю.

Як з’ясувалося, житель Золочева прийшов в ліс у пошуках металобрухту. Під час пошуку металошукач спрацював, і чоловік виявив і розкопав тайник.

Про небезпечну знахідку він повідомив в поліцію.

Слідчі Золочівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліцейські встановлюють причетних до скоєння даного злочину.

Як повідомляв Харків Times, у жителя Ізюма знайшли п’ять детонаторів до артилерійських снарядів типу «М-12», корпус гранати «Ф-1», детонатор «УЗРГМ-2», дві тротилові шашки, понад 100 патронів і два ручних протитанкових гранатомети.