Шестеро студентів з Китаю лікуються у харківській інфекційній лікарні — ЗМІ

Фото: suspilne.media

До боксів обласної інфекційної лікарні у Харкові, підготовлених на випадок виявлення коронавірусу, помістили шістьох студентів з симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Про студентів з Китаю, поміщених до спеціальних боксів, в ефірі Українського радіо Харків 3 лютого розповів доцент кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медичного університету Дмитро Кацапов. За його словами, коронавірус у них не підтвердили.

Шпиталізовані шестеро студентів з Китаю, підтвердила Суспільному сьогодні лікарка обласної інфекційної лікарні Арина Андрущенко.

“Це студенти, які навчаються у різних вишах у місті Харкові. Вони потрапили, починаючи з 31-го січня цього року. Потрапили на першу-другу добу захворювання. В основному, зі скаргами на підвищену температуру тіла, на загальну слабкість. У одних була нежить, у інших кашель”, — сказала Андрущенко.

“Ступені тяжкості були: середня і задовільна. Зараз вони перебувають з діагнозом “гостра респіраторна вірусна інфекція”, яка зумовлена різними вірусами. Вони були обстежені на грип і респіраторну групу, в основному, у них виділяють віруси грипу та РС-вірус. Враховуючи ті дані, які ми маємо, думати про коронавірус у нас немає підстав”, — зазначила лікарка.

Нагадаємо, підтверджених випадків захворювання на коронавірус у Харківській області немає.

В обласній інфекційній лікарні для дорослих підготували 15 боксів на випадок виявлення коронавірусу. На потреби медзакладів задля захисту від коронавірусу з бюджету області направлять 400 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times, студент з Китаю два тижні лікувався в Харківській обласній інфекційній лікарні від пневмонії, в обласному Департаменті охорони здоров’я заявили, що коронавірус у пацієнта не підтверджено.

Кучер проінспектував підготовку лікарень до можливого прийому хворих з коронавірусом.

В області виділено 0,5 млн грн на закупівлю для двох інфекційних лікарень додаткових медпрепаратів, діагностичного матеріалу, засобів індивідуального захисту.