Двоє поліцейських в салоні службового авто попалися на хабарі в 1000 доларів (фото і відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

Два старших оперуповноважених сектору кримінальної поліції Люботинського відділу поліції в салоні службового автомобіля отримали хабар в розмірі тисячі доларів. Хабарників затримали “на гарячому”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Гроші співробітники Нацполіціі вимагали та отримали у жінки, щоб її 20-річного сина не притягли до кримінальної відповідальності за крадіжку.

За інформацією прес-служби ГБР, хлопець і його мама стали свідками крадіжки велосипеда.

“У разі відмови платити гроші, оперуповноважені обіцяли направити в слідчий підрозділ матеріали, за якими громадянин зі статусу свідка стане підозрюваним і буде притягнутий до кримінальної відповідальності”, – йдеться в повідомленні прес-служби ГБР.

Оперуповноважені-хабарників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Слідчі повідомили їм про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення їх від займаних посад.

Якщо провина затриманих буде доведена, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.