Війна в Україні: 12 обстрілів, один військовослужбовець загинув, двоє – поранені

2 лютого збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив чотири обстріли по нашим позиціям: два рази поблизу Пісків – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; неподалік Лебединського – зі станкового протитанкового гранатомету (противник здійснив дев’ять пострілів), а також з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; поруч з Василівкою – з автоматичного гранатомету, великокаліберного кулемету та іншої стрілецької зброї.

Вісім ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”: чотири рази в районі населеного пункту Луганське – з мінометів калібру 82 мм (противник випустив 34 міни), а також з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; двічі поблизу Кримського – з 82-мм міномету (25 мін), озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; поруч з Новотошківським – з міномету калібру 120 мм (шість мін); неподалік населеного пункту Гладосове – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь із дозволеного озброєння.

“Вчора, 2 лютого, внаслідок ворожих обстрілів було поранено двох українських захисників, ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове ураження”, – йдеться у повідомленні.

З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає.