Продавати друзів заради комуналки не треба, – Нафтогаз

Фото: bolubah.livejournal.com

Родини, які витрачають на комуналку більше, ніж 15-20% свого сімейного доходу, мають право на державну субсидію.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Нафтогаз України у Facebook.

У компанії розповіли, які категорії українців потрапляють під право на отримання державної субсидії на комунальні послуги.

Це сім’ї, які витрачають на комуналку більше, ніж 15-20% свого сімейного доходу.

Як зазначається, у держбюджеті цього року передбачено близько 50 млрд грн живих грошей на часткову оплату платіжок для родин, яким складно оплачувати повну ціну. Понад 130 млн грн щодня.

«Споживачі, які сумлінно сплачують за газ, і деякі наші контрагенти з-за кордону подбали, щоб ці гроші у держави були. Ну і ми трохи», –  йдеться у повідомленні.

Також у Нафтогазі не радять вдаватися до крайніх заходів, таких, як продаж домашніх улюбленців.

«Продавати собак, котів, хом‘яків, черепах та інших друзів не треба. Треба звертатися по грошову допомогу, на яку ви маєте право за законом», – повідомляють у компанії.

До слова, депутат від фракції “Слуга народу” 25-річний Євген Брагар порадив пенсіонерці, яка поскаржилася на високу вартість комунальних послуг, продати собаку і розплатитися таким чином. В ефірі програми “Голос народу” на 112 каналі в студію зателефонувала жителька Кіровоградської області, яка запитала у депутата, що їй робити, якщо не вистачає грошей на оплату платіжки за газ при пенсії 2 тисячі гривень. Субсидію вона отримує, але знижка виходить незначна. Жінка оплачує 1953 гривні за газ і 154 грн абонплати. На місячне проживання у неї залишається всього лише 107 гривень.

«Якщо є собака елітної породи, вона може продати її в будь-який момент і спокійно оплатити”, – відповів на запитання пенсіонерки Євген Брагар.