На Донбасі загинула військовий медик з Харківщини

Фото: Фото: 93-ая ОМбр / Facebook

Сьогодні, 1 лютого, в результаті обстрілу російськими окупаційними військами в районі Новотошківського Луганської області загинула старший бойової медик механізованої роти 93-ой ОМБр Холодний Яр сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище – Король).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення 93-ої бригади в Facebook.

Медик загинула від наскрізного уламкового поранення в грудну клітку зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Клавдія була в засобах захисту.

У цей час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових і ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Експерти ще встановлюють, осколком від якого саме снаряда була вбита медик.

Клавдія народилася 25 лютого 1986 року в с. Зачепилівка на Харківщині, де постійно проживала. Закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером за освітою, проходила практику на швидкій допомозі.

У лютому 2017 Клавдія призвалася на військову службу в Зачепилівському військкоматі і уклала трирічний контракт зі Збройними Силами. Служила в 54-й окремій механізованій бригаді, а в жовтні минулого року перейшла до холодноярців, коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні.

Сьогодні осиротіла донька Юлія 2008 року народження. Також у Клавдії залишилися тато, мама і молодша сестра, яка має інвалідність.

«Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то лоб! Справжній правдоруб. За це її і любили», – говорить про загиблу друг Анатолій з її рідного міста.

Бригада висловлює глибокі співчуття рідним, близьким і побратимам бойового медика в зв’язку з тяжкою втратою.

Про похорон загиблого медика буде відомо пізніше, орієнтовно в вранці, в понеділок, 3 лютого.

Редакція ХарківTimes приєднується до слів скорботи і співчуття рідним, друзям і побратимам Ситник Клавдії. Вічна слава герою!

Як повідомляв Харків Times, 20 січня в зоні проведення операції об’єднаних сил трагічно загинув житель села Піски-Радьківські Борівського району, молодший сержант Василь Муха.