Коронавірус з Китаю поширився вже на 24 країни

Фото: online.uа

Станом на ранок 1 лютого 2020 року в світі зареєстровано 11 374 лабораторно підтверджених випадків нової коронавирусной інфекції (2019 нCoV), в тому числі 259 смертельних випадків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Міністерства охорони здоров’я України.

Як наголошується в повідомленні, підтверджено 133 випадки завезення нового коронавируса в 24 країнах світу (Таїланд, Японія, Сінгапур, Тайвань, Австралія, Малайзія, США, Франція, Німеччина, Південна Корея, ОАЕ, Канада, Італія, Росія, Великобританія, Іспанія, Швеція , В’єтнам, Камбоджа, Фінляндія, Індія, Непал, Республіка Філіппіни і Шрі-Ланка).

“Поки в Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавирусной інфекції. Відповідні служби, включаючи МОЗ, МЗС, Держмитслужби, МВС, Міноборони, Мінінфраструктури держави знаходяться в посиленій готовності”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, Україна продовжує виконувати всі технічні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо попередження поширення нового коронавируса. У свою чергу, на цей момент ВООЗ не рекомендує обмежувати пересування пасажирів і вантажів, це не вважається ефективним засобом попередження поширення вірусу.

Нагадаємо, перші випадки коронавируса, який вражає дихальні шляхи, викликаючи важку пневмонію, зафіксували в китайському місті Ухань. Смертельно небезпечний вірус стрімко поширився по території Китаю.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській обласній інфекційній лікарні два тижні лікувався студент з Китаю. У облздраві запевняють, що у пацієнта – пневмонія, коронавірус не підтверджений.

Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер перевірив, як готують інфекційні лікарні до можливого прийому хворих з коронавірусом 2019 nCoV.