Затвердили прийнятий в турборежимі проект Стратегії розвитку Харківської області

Фото: ХОГА

29 січня, під час засідання комітету з розробки Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років був затверджений її проект, а також проект Плану заходів на 2021 – 2023.

Про це Харків Times.повідомили у прес-службі обладміністрації.

На початку зборів голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що розробка вкрай важливих для області документів велася в «турборежимі».

«Ми плідно попрацювали за цей недовгий період. Практичний результат цієї роботи в тому, що на виході ми отримаємо близько півмільярда гривень для розвитку області», – нагадав Олексій Кучер.

Над стратегією і планом заходів працювала робоча група, до якої увійшли близько 200 фахівців. В обговоренні стратегії взяли участь представники місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад. Від них також надійшло багато ініціатив і проектів до Плану заходів щодо реалізації стратегії на 2021-2023 роки.

Проектні ідеї реєструвалися на сайті http://strategy.kharkiv.ua – це зробило процес максимально прозорим. Всього було зареєстровано майже 900 проектів.

«Орієнтовний план фінансування Плану на три роки – близько 4 млрд грн. Уже сформовано рейтинг проектних ідей. Зауваження до проекту заходів можуть бути внесені ще протягом місяця», – розповіла керівник Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ірина Коновалова.

Проекти стратегії розвитку та плану заходів тепер повинні прийняти депутати Харківської обласної ради. Сесія облради запланована на 27 лютого. До цього часу проекти розглянуть депутатські комісії, які нададуть свої пропозиції до документів.

Як повідомляв Харків Times, стратегією розвитку Харківської області почали ще 28 лютого 2019 року, коли було прийнято відповідне рішення Харківської обласної ради. За словами Олексія Кучера, на розробку документа було виділено майже рік, і зроблені певні напрацювання, але робота велася мляво. 14 січня після завершення засідання Керівного Комітету та робочої групи по розробці документа Олексій Кучер заявив, що стратегію розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років будуть розробляти в «гіпертурборежимі». Від прийняття цього документа залежить, зокрема, отримання областю близько 500 млн. гривень з Фонду регіонального розвитку в 2021 році.