У ХТМ обговорили інвестиційну програму

У комунальному підприємстві “Харківські теплові мережі” (ХТМ) сьогодні, 31 січня, відбулося громадське обговорення інвестиційної програми підприємства на 2020 рік.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як розповів начальник філії інноваційно-інвестиційної діяльності та розвитку ХТС Олександр Андрєєв, на програму передбачається виділити 102,8 млн грн власних коштів підприємства. Гроші планують направити на ремонт зношених котлів у котельнях та на реконструкцію магістральних теплових мереж. Зокрема, збираються відремонтувати три ділянки магістралі на проспекті Тракторобудівників та на Салтівському шосе загальною протяжністю 3,7 км.

“Економічний ефект від реалізації інвестиційної програми складе 14,3 млн грн”, – запевнив начальник філії ХТМ.

За словами директора КП Сергія Андрєєва, підприємство також має намір використовувати кошти міського бюджету (95 мільйонів) і гроші, що залишилися від 14 мільйонів доларів, отриманих підприємством у вигляді кредиту від Світового банку.

“У минулому році Світовий банк виділив нам 14 млн доларів на придбання нових труб. Частину коштів ми встигли використати перед опалювальним сезоном, але процес ще триває, і останню партію підприємство отримає на початку березня. Уже зараз на складах лежить близько 30 км труб, й ми чекаємо гарної погоди, щоб почати перекладку до наступного опалювального сезону. Всього у 2020 році планується перекласти 70-80 км тепломереж “, – заявив Сергій Андрєєв.

За його словами, “масштабні перекладки” заплановані у найпроблемніших районах – Шевченківському, Слобідському та нагірній частині Київського.

Як повідомляв Харків Times, за кошти Світового банку в Харкові у 2020 році планують перекласти 70 км мереж центрального опалення та гарячого водопостачання.

У грудні 2018 року мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв директору комунального підприємства “Харківські теплові мережі” Сергію Андрєєву “загубити” його, якщо в Олексіївському житловому масиві не буде гарячої води до Нового 2019 року.