Співробітники банку вкрали з рахунків клієнтів понад півмільйона гривень

Фото: www.city.kharkov.ua

У Чугуєві почнеться судовий процес над трьома співробітниками одного з комерційних банків міста, які в період з 2014 по 2015 рік прибрали до рук понад півмільйона гривень з рахунків клієнтів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Встановлено, що до складу злочинної групи входили: 29-річна виконуюча обов’язки керівника банку і двоє касирів-менеджерів у віці 34 і 60 років.

Діяли вони за такою схемою: складали завідомо підроблені офіційні документи про видачу клієнтам банку грошових коштів, що знаходяться на їх депозитних рахунках. Насправді гроші не видавали, а привласнювали. Кому скільки дістанеться, вирішував лідер угруповання.

Досудове розслідування стосовно зловмисників відкрили в червні 2017 року. Розслідування проводили за кількома статтями КК: ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч.3 ст.190 (шахрайство), ч.2, 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

28 січня 2020 року обвинувальний акт спрямований в Чугуївський міський суд Харківської області.

Як повідомляв Харків Timesу Харкові засудили банкіра, що крав гроші з рахунків та намагався вбити 75-річну жінку.