Засуджені, але звільнені за обміном, терористи оскаржили вирок

Фото: suspilne.media

Захист обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові оскаржив вирок.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Яким чином обвинувачені, звільнені під час обміну 29 грудня, братимуть участь у процесі, поки невідомо.

Апеляційну скаргу на вирок про довічне ув’язнення у справі про теракт біля Палацу спорту захисник обвинуваченого Володимира Дворнікова Ігор Нагорний подав у понеділок, 27 січня.

“У понеділок відправлено апеляційну скаргу. Вимагаємо скасування вироку та нового розгляду у зв’язку з неповнотою судового розгляду”, — сказав Нагорний Суспільному.

За його інформацією, протягом відведеного судом терміну у 30 днів вирок оскаржили й захисники інших двох обвинувачених — Віктора Тетюцького та Сергія Башликова.

Нагорний зазначив, що поки не знає, як забезпечуватиметься участь обвинувачених у розгляді.

“Зараз це — питання, оскільки вони перебувають на непідконтрольній території. Як вони будуть приймати участь безпосередньо, це вони вирішать. На сьогоднішній день мені в рамках обов’язків за договором була поставлена задача відправити апеляційну скаргу”, — сказав Нагорний.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час мирного маршу “Єдності та гідності” стався вибух. Подію кваліфікували як теракт, на місці загинули двоє людей, були поранені ще 11. Згодом двоє поранених померли в лікарні, серед загиблих – правоохоронець і троє активістів – Данило Дідик (15 років), Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

Як повідомляв Харків Times, 28 грудня 2019 року Фрунзенський районний суд Харкова визнав обвинувачених у справі Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова винними у теракті, призначив покарання у вигляді довічного ув’язнення і змінив запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

29 грудня 2019 року Дворнікова, Тетюцького і Башликова передали на непідконтрольні території під час взаємного звільнення утримуваних осіб. Вони не визнали провини.