Поліцейському, який обміняв себе на заручницю і був поранений, вручили нагороду

Фото: hk.npu.gov.ua

30 січня перший заступник міністра Сергій Яровий та голова Нацполіціі Ігор Клименко нагородили 34-річного капітана поліції Олександра Гіцелева, який обміняв себе на заручницю і був важко поранений.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомляється, заступнику начальника відділу кримінальної поліції Немишлянського відділу поліції Олександру Гіцелеву вручили відзнаку МВС України «Вогнепальна зброя».

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що одним із пріоритетних напрямків роботи керівників підрозділів повинно бути заохочення підлеглих.

«Не забувайте про особовий склад, який щодня, цілодобово несе службу. Не забувайте дякувати їм за роботу і заохочувати », – сказав Сергій Яровий.

Нагороджений капітан розповів, що йому не було страшно в момент, коли на нього з ножем кинувся зловмисник – поліцейський просто не думав про це.

“Було мені страшно? Мабуть, в той момент – ні. Я думав тільки про одне – потрібно рятувати дівчину за всяку ціну. Професія поліцейського дуже складна і небезпечна. Ми ризикуємо життям кожен день, коли заступаємо на службу”, – розповів Олександр Гіцелев.

Поліцейський, який обміняв себе на молоду жінку, отримав три ножових поранення: в обличчя, руку і шию. Після складної операції поранений поліцейський кілька днів був у реанімації.

Зараз небезпека минула, Олександр Гіцелев йде на поправку, але зазначає, що реабілітаційний період триватиме кілька місяців.

Як повідомляв Харків Timesу Харкові поранили поліцейського, який обміняв себе на заручницю.

Вранці 24 грудня, в Немишлянському районі Харкова невідомий чоловік з ножом захопив у заручницю жінку. Перехожі викликали поліцію. Начальник карного розшуку районного відділу поліції вирішив не чекати прибуття спецпризначенців і запропонував себе в якості обміну на заручницю. Жінка була звільнена, поліцейський намагався вибити ніж із рук злочинця і отримав поранення. Злочинця затримали.

Пізніше поліцейські розкрили подробиці, затриманим виявився 37-річний мешканець Харкова, не судимий, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. Захопивши заручницю, він планував покарати кривдника своєї знайомої.