“Нафтогаз” має намір з 1 лютого відключити газ у Харківській області

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” попередила про те, що з 1 лютого має намір відключити від газопостачання 18 виробників тепла. В їх число входять три компанії з Харківської області, загальний борг яких “Нафтогазу” становить 144 303 699 гривень.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті НАК “Нафтогаз України”.

У акціонерній компанії повідомляють, що, за станом на 24 січня половина з підприємств-боржників погасила свої “критичні борги” перед НАК і таким чином “уникнула ризику відключення від газопостачання”.

Однак, в зоні ризику все ще залишаються 18 теплопостачальних підприємств. У Харківській області знаходяться три з них: “Нафтогазовидобувна компанія ДВ ТОВ” з райцентру Чугуїв, харківська “Наш будинок-2010 ОСББ” та найбільший боржник – “Обласний науково-технічний центр”, який заборгував “Нафтогазу” понад 130 млн гривень.

НАК “Нафтогаз України” повідомляє, що неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів у 18 населених пунктах в опалювальний період. Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання з 1 лютого 2020 року”, – попереджають у НАКу.

Крайнім терміном проведення таких розрахунків визначено сьогоднішній день, 30 січня. “Нафтогаз України” заявляє, що “не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежним чином виконують графік розрахунків”.

Як повідомляв Харків Times, Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” у вересні 2019 року попереджала, що виробники тепла, які не виконують свої зобов’язання щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в рамках спецобов’язків, створюють загрозу для теплопостачання в опалювальний період. У Харкові таких підприємств нараховувалось десять.