На Харківщині шквальний вітер повалив дерева на дороги (фото)

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Харківські дорожники забезпечують проїзд автошляхами області. Зокрема, обробляють траси протиожеледними матеріалами та прибирають повалені вітром дерева з проїзної частини.

Про це Харків Times повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області.

За інформацією САД, цієї ночі пориви вітру сягали до 30-35 м/с.

Також 29 січня по області спостерігався туман, місцями сильний. Приблизно о 01:00 год. ночі 30 січня з західної частини області розпочався дощ і о 02:30 перейшов в мокрий сніг з дощем. Температура вночі коливалась від +1°С до +3°С.

“Протягом доби на дорогах області працювало 59 одиниць спецтехніки (в роботі – 6 од. в чергуванні – 53 од.). Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано близько 15м3 піщано-соляної суміші. Стан покриття на дорогах – мокрий.”, – йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 30 січня, за прогнозом синоптиків у північній частині області невеликий дощ з мокрим снігом, на іншій території без істотних опадів. Зберігатиметься вітряна погода. Температура вдень до +4°С, вночі стовпчик термометра опуститься до 0°С.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00.

Як повідомляв ХарківTimes,  у зв’язку з посиленням 30 січня швидкості вітру і можливої ожеледицею в Харківській області з 00:00 оголошується I (жовтий) рівень небезпеки.