Харків’янка отримала Греммі 2020

Фото: Надежда Шпаченко /Facebook

Уродженка Харкова, піаністка Надія Шпаченко отримала премію Греммі в номінації “Кращий класичний збірник” за альбом The Poetry Of Places. 62-я церемонія вручення однієї з головних музичних премій світу пройшла в Лос-Анджелесі 26 січня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на офіційному сайті премії.

Як повідомляється, Надія Шпаченко номінувалася на дві премії: на “Кращий збірник” в класичній музиці і “Продюсер року”, але статуетку отримала за альбом The Poetry Of Places. До платівки увійшли нові сольні твори, виконані разом з піаністом Філармонії Лос-Анджелесa Джоенн Пірсом Мартіном і перкусіоністами колективу Los Angeles Percussion Quartet Ніком Террі і Корі Хіллс.

Надія Шпаченко почала вчиться грі на фортепіано, коли їй було всього 5 років, повідомляється на сайті Національного симфонічного оркестру України. До 13 років отримала визнання як піаністка і композитор, виступивши з симфонічним оркестром Харківської філармонії та зайнявши 2 місце у Всеукраїнському конкурсі юних композиторів.

У 14-річному віці Надія разом з матір’ю їде в Ізраїль, а ще через три роки – в США.

Надія Шпаченко є професором музики в Каліфорнійському державному політехнічному університеті в Помоне. У США її знають за філігранне виконання сучасної музики на фортепіано.