Facebook признав ходу на честь Героїв Крут у Харкові «небезпечною» і видалив трансляцію

Фото: ХарківTimes

Facebook видалив трансляцію смолоскипної ходи на честь Героїв Крут у Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Facebook знайшов порушення стандартів спільноти у трансляції ходи в пам’ять Героїв Крут, яку вели харківські журналісти Суспільного 29 січня.

Відповідне попередження адміністратори сторінки UA: Харків отримали сьогодні вранці.

Зазначалося, що порушення стосувалося стандартів “щодо небезпечних осіб і організацій”.

Фото: suspilne.media

UA: Харків запросив повторну перевірку контенту і отримав негативну відповідь.

“Контент видалено через порушення наших Стандартів спільноти”, — йдеться у повідомленні.

На момент видалення допис отримав понад тисячу вподобань і більше трьохсот репостів.

Ходу на честь Героїв Крут організувала громадська організація “Ветеранське братерство” за підтримки Азовського руху.

Під час акції лунали гасла: “Слава Україні! Героям Слава!”, “Слава нації! Смерть ворогам!”, “Путін — ***ло!”, “Героям Крут — тричі: Слава! Слава! Слава!”, “Україна понад усе!”. Звучали патріотичні пісні. У колоні несли українські прапори, червоно-чорні стяги, символіку політичних партій “Демократична сокира”, “Свобода”, “Національний корпус”.

За словами голови громадської організації “Ветеранське братерство” у Харківській області Данила Положухна, організація стикається з банами Facebook “систематично”.

“Ми не вважаємо, що марші можна віднести до порушень стандартів. Люди, які брали участь у ході — ветерани АТО та харків‘яни. Так, ми були зі смолоскипами, проте ні зброї, ні чогось забороненого в нас не було. В Україні взагалі ж немає офісу Facebook, а ми дуже часто стикаємось із тим, що в нас блокують відео. Якщо “вата” скаржиться, або хтось ще, а Facebook якось не дуже аналізує ці скарги”, — прокоментував він.

Сервіси не вперше закидають Суспільному порушення.

Так, у жовтні 2018 року Федеральна служба Росії з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технології та масових комунікацій (Роскомнагляд) поскаржилася до адміністрації відеосервісу YouTube через відеоматеріал Харківської філії Суспільного від 14 жовтня під назвою “Хода “Ні капітуляції” до маршу Захисників України”. Після апеляції продюсерки філії Ганни Силаєвої скаргу не задовольнили.

Часом скарги стосуються матеріалів, не пов’язаних із масовими акціями за участі націоналістичних сил. До прикладу, 25 січня харківська філія Суспільного отримала скаргу від YouTube на сюжет про підозру, висунуту одному із заступників директора Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради у зв’язку із можливою розтратою бюджетних коштів. Скаржник відмітив відрізок сюжету, в якому дає коментар чиновник міськради. Суспільне апелювало до Служби підтримки відеосервісу.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові пройшла хода пам’яті Героїв Крут.