Депутат з Харкова увійшов до трійки прогульників Ради

Народний депутат України IX скликання Дмитро Шенцев, обраний по мажоритарному округу № 176 (Харківська область), пропустив 91,8% голосувань на пленарних засіданнях Верховної Ради в листопаді 2019 року.

Про це Харків Times дізнався зі звіту Громадського руху “Чесно“.

За даними активістів, Дмитро Шенцев пропустив 91,8% голосувань на пленарних засіданнях ВР в листопаді.

Найбільша кількість пропущених голосувань на пленарних засіданнях в листопаді – у депутатів від правлячої фракції “Слуга народу” Олександра Дубинського (93,3%), Олексія Жмеренецького (93,3%).

В антирейтинг прогульників також увійшов і екс-депутат Олексій Кучер (93,3%), якого 6 листопада під час візиту в Харківську область Президент України Володимир Зеленський представив в якості нового голови Харківської облдержадміністрації.

Ще один харківський нардеп, представник ОПЗЖ Олександр Фельдман, пропустив 111 голосувань (82,8%) в листопаді. Крім цього Фельдман, який є секретарем комітету з питань екологічної політики та природокористування пропустив без поважної причини 71,4% засідань комітету. У листопаді комітет збирався на засідання сім разів.

Всього, за даними “Чесно”, 78 нардепів не отримають депутатські виплати через прогули. Загальна сума коштів, яку не виплатять прогульникам, становить 3 мільйони гривень.

Як повідомляв Харків Times, Фельдман Шенцев і двоє «слуг народу» від Харкова не голосували за гроші на метро.

17 грудня, під час брифінгу у Верховній Раді харківський нардеп Олександр Фельдман заявляє про свою участь у виборах на пост мера Харкова.