ДБР підозрює харківських податківців в організації виробництва сурогатного алкоголю (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі територіального управління ДБР, розташованого в місті Полтаві, перевіряють причетність співробітників Головного управління ДФС в Харківській області до організації незаконного виробництва контрафактного алкоголю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДБР.

Попередньо встановлено, що податківці в змові з представниками приватних підприємств, повторно вводили в обіг марки акцизного податку, які нібито були знищені. Надалі акцизні марки використовувалися на контрафактній лікеро-горілчаній продукції.

Проводиться досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки посадовими особами Головного управління ДФС в Харківській області (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За інформацією прокуратури області, незаконне виробництво контрафакту налагодили три приватних підприємства: одне ПрАТ і два ТОВ.

28 січня в офісі і на складах, що належать зазначеному приватному акціонерному товариству, провели обшуки. Під час обшуків вилучили понад 4500 пляшок горілчаних виробів з акцизними марками, справжність яких буде перевірена слідством. Крім того, вилучили полімерні пляшки з рідиною схожою на спирт, знаряддя і засоби, пристосовані для незаконного виготовлення горілчаної продукції.

Як повідомляв Харків Times, під час обшуків на складських приміщеннях одного з логістичних компаній в м.Харкові виявлено та вилучено 500 кг тютюнової суміші для кальяну і 450 кг готових тютюнових виробів на загальну суму понад 1 млн грн.