Зіткнення біля облдержадміністрації: телеоператор та журналіст отримали опіки очей

Фото: Ann Chernenko / Facebook

Оператор телеканалу СТБ Олександр Бринза та журналіст Марія Малевська отримали опіки очей, висвітлюючи зіткнення учасників акції “на підтримку російської мови” та їх опонентів у Харкові.

Про це Харків Times повідомила Марія Малевська.

За її словами, під час зіткнення хтось розпилив рідку їдку речовину яскравого жовто-померанчового кольору, яке потрапило постраждалим в очі. Вони звернулися до лікарні, де їм надали першу допомогу та призначили подальше лікування.

Пресслужба поліції повідомила, що в ході акції невідома особа розпилила сльозогінний газ, в результаті чого за медичною допомогою звернувся “38-річний громадянин та поліцейський”. “Також потерпілий громадянин повідомив до поліції про те, що його вдарили та бризнули в обличчя з газового балончика. Інформація зареєстрована у Єдиному обліку заяв та повідомлень Київського відділу поліції. Перевірка інформації триває”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times , активісти Нацкорпусу зірвали акцію “на підтримку російської мови” під стінами Харківської обласної державної адміністрації та провели власний мітинг. Підтримати російську мову на площу Свободи прийшли близько 30 осіб. Ще до початку акції, заявленої міською організацією ОПЗЖ, активісти Національного корпусу вступили в бійку з її учасниками. В ході зіткнення невідомий застосував газ.