У Харкові створять електронні водійські права

Фото: Корреспондент

У Харкові працюють над впровадженням нового проекту – водійське посвідчення в смартфоні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації міста Олег Дробот, водії замість посвідчення зможуть пред’являти QR-код.

«Якщо поліція попросить посвідчення, то можна буде показати QR-код, і вони повинні його відсканувати телефоном або спеціальним пристроєм, і це посвідчення водія буде швидко підтверджено. Ми також інтегруємо сюди паспорт громадянина України, який можна буде пред’явити в будь-якій установі – в Центрі надання адміністративних послуг, нотаріусу. На кордоні, думаю, що цим користуватися не можна буде, тому що це міжнародна практика, але всередині країни – це буде повноцінний офіційний документ, що засвідчує особу», – повідомив Олег Дробот.

Як повідомляв Харків Times, у всіх пологових будинках Харкова запустили послугу “єМалятко”. Сервіс передбачає об’єднання 10 послуг для батьків новонароджених в одну послугу – потрібно заповнити тільки одну заяву і присвятити цьому лише 20 хвилин. Незабаром в рамках роботи послуги буде доступна видача посвідчень багатодітним сім’ям або дитині з багатодітної сім’ї.