Активісти зірвали акцію “на підтримку російської мови”

Активісти Нацкорпусу зірвали акцію “на підтримку російської мови” під стінами Харківської обласної державної адміністрації та провели власний мітинг.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця події.

Підтримати російську мову на площу Свободи прийшли близько 30 осіб. Ще до початку акції, заявленої міською організацією ОПЗЖ, активісти Національного корпусу вступили в бійку з її учасниками.В ході зіткнення невідомий застосував газ.

Поліція втрутилася в події і розділила протиборчі сторони. Після цього правоохоронці посадили учасників акції, що не відбулася, в автобус й вивезли з площі.

Перед будівлею обладміністрації пройшов недовгий мітинг патріотичних сил під прапорами Нацкорпуса, Союзу ветеранів АТО та інших. Активісти тримали плакати “Іншою мовою, крім української, української держави не збудуєш” і закликали до підтримки української мови та “позитивної дискримінації” інших мов – як умові “відновлення позиції української”.

На площі присутні кілька автобусів з правоохоронцями, зіткнень немає.

Як повідомляв Харків Times, губернатор області Олексій Кучер закликав організаторів мітингу “на підтримку російської мови” та їх опонентів до толерантності.