Рятувальники викликали допомогу з Харкова на гасіння палаючого будинку у Циркунах (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Два рятувальних підрозділи не змогли самотужки ліквідувати масштабну пожежу, що виникла вночі 25 січня на території приватного домоволодіння на вулиці 23 Серпня, 29 у селі Циркуни. Рятувальники викликали додаткові сили з Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про загоряння на приватному подвір’ї у Циркунах до Служби порятунку надійшло 25 січня о 2:02.

Коли рятувальники прибули на місце події, повністю палали прибудова до будинку, де розміщувались кухня, котельня і дровник. Вогонь під впливом поривів вітру швидко розповсюджувався по дерев`яним конструкціям даху оселі на велику площу.

Крім того, у даному селі відсутнє зовнішнє протипожежне водопостачання, що значно ускладнювало дії підрозділів ДСНС. Найближча водойма, з якої можна було забрати воду пожежним автомобілем, знаходилась на відстані біля 2 км.

На гасіння цієї пожежі прибули ще два відділення рятувальників з Харкова.

Сумісними зусиллями о 02:52 рятувальники локалізували пожежу на площі 150 кв.м. Житлові приміщення будинку вдалось врятувати. Полум’я пошкодило покрівлю оселі та прибудову до неї. Остаточна ліквідація вогню відбулась о 05:20.

За попередніми даними причиною виникнення пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Як повідомляв ХарківTimesу селі Надєждіне Сахновщинського району 20 січня під час пожежі загинуло двоє людей.