Харківські залізничники вирішили нагодувати дві тисячі тварин і птахів

Фото: pz.gov.ua

Головну ялинку Південної залізниці відправлять до Екопарку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Південної залізниці.

«Після завершення новорічних та різдвяних свят на Південній залізниці знайшли оригінальне рішення, як бути з 18-метровою ялинкою зі справжніх сосен, що прикрашала Привокзальну площу. Її розлогі віти сьогодні відвезли до Екопарку», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у цьому парку на околиці Харкова перебуває понад 2000 тварин та птахів і соснові гілки стануть смачною їжею багатьом із них.

Залізничники впевнені, що зимової пори організму тварин бракує вітамінів та мінералів, тому їх подарунок є дуже доречним.

«А хвоя, як відомо, є джерелом необхідних вітамінів і мікроелементів: це і аскорбінова кислота, калій, кальцій, залізо та інше. Вони зміцнять імунітет тварин зоопарку», – доповідають на сайті Південної залізниці.

Окрім того, розлогими вітами вистелять вольєри, бо багато хто з тварин, приміром мавпи, полюбляють бавитися вітами з хвоєю. А з тирси подрібнених стовбурів новорічних дерев виготовлять запашну підстилку для вольєрів, що має бактерицидні властивості: вбиває шкідливі мікроорганізми й не дає розмножуватися паразитам.

Фото: pz.gov.ua