В Україні порахували населення: на Харківщині проживає майже три мільйони

Фото: newsroom.kh.ua

Станом на 1 грудня 2019 року в Харківській області проживають 2 мільйона 795 тисяч людей.

Про це  Харків Times дізнався з документу “Оцінка чисельності наявного населення України”, який міністр Кабінета міністрів Дмитро Дубілет оприлюднив у своему Telegram-каналі.

Згідно з документом, більшість мешканців Харківщині – жінки. Кількість жіночого населення в Харківській області склала 1 мільйон 500,4 тис., чоловіків – 1 мільйон 294,6 тис.

Загалом, згідно з наведених в документі даних, в Україні проживає 37 мільйонів 290 тисяч людей. З них – 20,02 мільйонів жінок і 17,28 мільйонів чоловіків.

В документі зазначається, що оцінка не охоплює тимчасово окуповані території АР Крим, Луганської та Донецької областей.

У віковому розрізі – 15,4% з чисельності наявного населення України – це діти віком до 15 років. Молоді віком від 15 до 24 років нарахували 9,6% від загальної кількості українців. Найбільша вікова група – це люди у віці від 25 до 54 років (44,1%). Частка людей у віці від 55 до 64 років склала 41,1%. Майже кожний сьомий українець – старіше 65 років (16,8%).

Оцінка чисельності наявного населення України – не тотожня перепису населення. Як повідомляється, оцінку зроблено за іншими методологіями, відмінними від правил проведення перепису населення.

Відхилення оцінок чисельності наявного населення за трьома методами не перевищує ±2,86% від визначеної величини.

Джерелами інформації при проведенні оцінки, зокрема, стали стали оператори мобільного зв’язку. Крім цього, Державний реєстр фізичних осіб — платників податків, Єдиний державний реєстр отримувачів субсидій, Державний реєстр загальнообов’язкового державного соціального страхування, Державний реєстр актів цивільного стану громадян, офіційна інформація про перетинання громадянами України та іноземцями державного кордону України, Єдиний державний демографічний реєстр, офіційна інформація щодо ситуації на сході України (непідконтрольні території), Державний класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України.

Фото: скрин документа