На Зміївщині зниклу школярку шукали за допомогою тепловізорів та літака

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області всю ніч з 22 на 23 січня правоохоронці та мисливці з тепловізорами шукали зниклу 10-річну дівчину. Зранку до пошукових робіт приєднався літак Цивільного Повітряного Патруля.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Останній раз школярку бачили 22 січня о 16:30, коли вона виходила зі шкільного автобусу. До свого дома дівчинка так і не дійшла.

Не дочекавшись дитини, о 19:00 мати повідомила в поліцію про зникнення доньки.

На пошук дитини були підняті по тривозі співробітники п’яти відділів поліції найближчих районів Харківщини, військовослужбовці Національної гвардії України, кінологічна служба та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ. До пошукових заходів також приєдналися мисливці, які прочісували місцевість за допомогою тепловізорів.

Складність пошуків полягала в тому, що населений пункт є досить великим за розміром та нараховує близько 3 тисяч дворів, простягаючись майже на 11 кілометрів. Село навколо оточує ліс, і до пошукових заходів було вирішено залучити авіацію.

Як розповів ХарківTimes керівник Цивільного Повітряного Патруля, льотчик-рятівник Юрій Покусай, до них по допомогу звернулися працівники Ювенальної превенції. Пошуки з повітря розпочали вже наступного дня, коли зійшло сонце.

За словами Юрія Покусая, через деякий час після того, як літак піднявся у повітря, льотчикам повідомили, що дитину знайшли.

Дитина була в будинку 83-річної мешканки села. Жінка розповіла, що ввечері знайшла дівчинку біля свого двору і забрала до себе додому.

У відношенні дитини жодних протиправних дій вчинено не було. Її повернули батькам.

За словами начальника Зміївського відділу поліції Романа Горбунова, окрім 10-річної дівчинки її батьки виховують ще чотирьох дітей віком від 1 до 7 років.  Загалом ця родина характеризується позитивно, на будь-яких обліках поліції не перебуває. Тому в поліції вирішила не застосовуватиме жодних санкцій до батьків дівчинки.

“Навпаки, хотілося б привернути увагу громадськості та соціальних служб до даної родини, адже через безробіття ці люди опинилися у складних життєвих умовах, – зазначив Роман Горбунов.

Правоохоронець пообіцяв, що в межах своїх повноважень, поліція надаватиме допомогу даній родині. він розраховує на підтримку органів місцевого самоврядування, соціальних служб, щоб спільними зусиллями сприяти належній соціальній адаптації членів цієї родини.

Як повідомляв Харків Times,у Харківській області правоохоронці та волонтери розшукали16-річну Вікторію Гресь, яка в суботу, 22 червня пішла з дому і до цього часу не повернулася. Для пошуку зниклої дівчини задіяли авіацію.