Кучер про “файєр-шоу” біля ХОДА: “Людина вимагає громадського порядку і при цьому його порушує” (відео, доповнено)

Фото: kh.depo.ua

Антикорупційний блок учасників АТО провів акцію перед входом до будівлі Харківської облдержадміністрації, вимагаючи забезпечити безпеку на харківських дорогах.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень свідків у соцмережах.

Активісти заїхали позашляховиком на тротуар впритул до сходів перед дверима ХОДА. Один з них вліз на капот автівки та розгорнув плакат “Поверніть безпеку”, інші учасники акції запалили файєри.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер прокоментував акцію на своїй сторінці у Facebook.

“Перше. Для мене дивно, що людина вимагає безпеки та дотримання правил дорожнього руху і при цьому заїжджає на автомобілі в пішохідну зону. Друге. Для мене дивно, що людина вимагає громадського порядку і при цьому його порушує. Третє. Для мене дивно, що “спонтанний порив душі” простої людини знімають два телеканали, один з яких – національний. Четверте. Я точно знаю, хто стоїть за цією провокацією. Якщо це все, на що ці люди здатні, мені їх шкода. Таке враження, що людей цікавить не результат, а процес. П’яте. Я абсолютно відкритий до спілкування. Лише вчора я проводив особистий прийом громадян протягом трьох годин. І проводжу їх щомісяця, як прописано в законі. Запрошую пана Сосницького (Антон Сосницький є лідером Антикорупційного блоку учасників АТО – ХарківTimes) покинути вулицю, загасити файєри та звертатися до мене в законному порядку. Шосте. Упевнений, що правоохоронці нададуть оцінку цьому інциденту”, – написав Кучер.

Пресслужба поліції Харківської області пізніше повідомила, що цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

“23 січня близько 18:30 до чергової частини ГУНП в Харківській області надійшла інформація про те, що до адміністративної будівлі по вулиці Сумській на автомобілі “Тойота” під’їхала група осіб. Один з чоловіків заліз на дах автівки з плакатом у руках, інші – підпалили фаєри. Уся акція тривала протягом 10 хвилин. На момент прибуття слідчо-оперативної групи чоловіки покинули місце події”, – йдеться у повідомленні.

Обставини події та причетні до неї особи встановлюються.