Кучер домовився з “Nestle Україна” про працевлаштування молоді

Фото: ХарківTimes

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер домовився з “Nestle Україна” про співпрацю та роботу з навчання та працевлаштування молоді

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Питання залучення інвестицій та реалізації соціальних проєктів обговорили під час зустрічі голова ХОДА з керівництвом компанії “Nestle Україна” 23 січня.

На початку зустрічі Олексій Кучер зазначив, що компанія є одним з найбільших платників податків як в Україні, так і в Харківській області. І обласна адміністрація зацікавлена в продовженні ефективної співпраці з інвестором.

Директор з корпоративних питань “Nestle Україна” Володимир Співак зауважив, що в Харкові у компанії розташоване одне з найбільших та найважливіших виробництв. Він наголосив на тому, що компанія сьогодні зосереджена на впровадженні інновацій, які стосуються як розвитку виробництва, так і покращення умов праці. З цим пов’язана велика реконструкція фабрики “Мівіна”, основна частина якої завершиться влітку цього року.

“Наша реконструкція пов’язана, зокрема, з покращенням екологічних показників. У нас є зобов’язання, що в 2025 році будь-яка упаковка, яка виробляється для продукції нашої компанії, має бути такою, що буде перероблятися. Важливо, щоб в Україні було прийняте відповідне законодавство. Адже для перероблення мають бути відповідні потужності та структури”, – сказав Співак.

Представники компанії зазначили, що сьогодні є проблеми зі спеціалістами виробничих спеціальностей.

“Загалом по компанії ми маємо програму для молоді: даємо можливість випускникам навчальних закладів, у тому числі робітничих спеціальностей, стажуватися та отримувати перший досвід. Що стосується технічних спеціальностей – важко знайти молодих людей, які готові працювати, адже престижність цих професій надто невелика”, – сказав Співак.

Кучер повідомив, що в області вже підготований список наших закладів освіти, які будуть залучені до реалізації програми дуальної освіти. Вона дасть можливість отримувати практичні знання безпосередньо на виробництві. Голова ХОДА запропонував компанії долучитися до цього процесу.

“Ми готові зараз рухатися в цьому напрямку. З представниками Міністерства освіти ми вже зустрічалися, нам повідомили, що невдовзі буде виданий наказ, який покроково пропише механізм співпраці із закладами освіти. Ми зможемо вам надати перелік освітніх закладів Харківської області, з якими ми готові співпрацювати в цьому питанні”, – розповіла менеджерка з питань взаємодії з органами влади компанії “Nestle Україна” Ілона Задворна.