Війна в Україні: шість обстрілів, один військовослужбовець загинув

22 січня збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Окрім цього, була присутня снайперська активність.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Чотири обстріли по нашим позиціям відкривалися у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”: поруч з Павлополем – з ручного протитанкового гранатомету; поблизу Талаківки – з великокаліберного кулемету, стрілецької зброї, а також снайперської гвинтівки; неподалік Лебединського – з мінометів калібру 82 мм (противник випустив дві міни), станкового протитанкового гранатомету (чотири постріли), а також з великокаліберного кулемету та іншої стрілецької зброї; поруч з населеним пунктом Водяне – з 82-мм міномету (чотири міни) та з великокаліберного кулемету.

Два ворожих обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”: поблизу Майорська – з великокаліберного кулемету; в районі населеного пункту Шуми – з автоматичного станкового гранатомету.

“Вчора, 22 січня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув”, – йдеться у повідомленні.

З початку цієї доби російські окупаційні війська зі стрілецької зброї відкривали вогонь по захисникам Опитного, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”.

За поточну добу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.