Директор підприємства привласнив 6,5 млн грн на ремонті дороги Дергачі-П’ятихатки – прокуратура

Фото: ХарківTimes

Правоохоронці 23 січня повідомили про підозру директору ТОВ, який, за даними слідства, привласнив понад 6,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту ділянок автомобільної дороги Дергачі-П’ятихатки у Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю, зловживаючи службовим становищем, вніс до довідки про вартість виконаних робіт та акту прийомки виконаних робіт завідомо неправдиві дані і заволодів бюджетними коштами, отриманими в якості оплати за обсяги та вартість матеріалів та робіт, які фактично виконані не були”,- йдеться у повідомленні.

Директору повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Якщо вину директора ТОВ буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.