У Харкові хочуть підвищити тарифи на холодну воду і каналізацію

Фото: Укринформ

Комунальне підприємство “Харківводоканал” планує підвищити тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення і з цього приводу проводить відкриті слухання.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби підприємства.

Відповідно до поданого в НКРЕКП обґрунтування, холодна вода в Харкові подорожчає на 22,6%, каналізація – на 46,2%.

Без урахування ПДВ вартість холодної води для харків’ян зросте з 12,25 до 15,02 грн за кубометр. Послуга централізованого водовідведення без ПДВ подорожчає з 6,26 грн. до 9,16 грн. за кубометр.

Серед причин, за якими слід підвищити тарифи, економісти “Харківводоканалу” назвали наступні:

– зростання витрат на оплату праці;

– подорожчання електроенергії;

– зміна витрат, пов’язаних з обслуговуванням кредитних проектів Міжнародного банку
реконструкції та розвитку. Курс в планових тарифах становить 27,00 грн / дол. США.

Відкриті слухання з приводу тарифів підприємство проводить 24 січня, за адресою: м Харків, проспект Ювілейний, 28-а. Початок – о 9:00.

Заявки для участі у відкритому обговоренні проекту рішення НКРЕКП приймаються до 23 січня 2020 на письмовому або електронному вигляді за адресою: Відділ НКРЕКП в Харківській області, вул. Кооперативна, 12/14, к. 229, г .. Харків, 61003; e-mail: [email protected].

Нагадаємо, чинний тариф на послугу з централізованого постачання холодної води становить 13,14 грн за кубометр, на послугу з водовідведення – 6,7 грн. за кубометр. (з НДС).

Як повідомляв Харків Times, КП “Харківводоканал” підвищував тарифи в минулому році.

9 квітня 2019 року НКРЕКП затвердила зростання тарифів для КП “Харківводоканал” Згідно з рішенням комісії, тариф на централізоване водопостачання з використанням внутрішньобудинкових систем підвищується майже на 11%, на водовідведення – майже 14%.

Нові тарифи вступили в дію раніше, ніж обіцяли харківські комунальники.