25 харків’ян судяться з міськрадою через будівництво метро

Фото: Urbex Tour

Харків викупив близько 90% об’єктів нерухомості, розташованих в зоні будівництва станцій метро «Державінська» і «Одеська». Ще 25 харків’ян, які не згодні з викупної вартістю об’єктів, подали позови до суду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації міста Олег Дробот, з 12-ю позивачами міська влада зуміла знайти компроміс.

«Щодо тих 13-ти власників – вже отримано два рішення суду, і власники погодилися з викупною вартістю, яка була проведена в судовому порядку і затверджена на підставі додаткової експертизи. Зараз ми очікуємо рішення по 11 власникам, що залишилися. Ми намагаємося в дуже короткі терміни вирішити це питання, щоб вже все власники отримали відповідні кошти, які їх задовольнять », – зазначив Олег Дробот.

Також віце-мер повідомив, що в зоні будівництва станцій вже розпочато демонтаж викуплених об’єктів.

За даними міськради, 80% власників будинків і квартир, розташованих в зоні будівництва метро, ​​вже переїхали в нове житло.

Як повідомляв ХарківTimes, проект продовження третьої черги метрополітену в Харкові включає будівництво двох станцій – «Державінська» і «Одеська» , Олексіївського електродепо і закупівлю рухомого складу. Проект реалізується за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (160 млн євро) і Європейського інвестиційного банку (160 млн євро). Кредит ЄІБ відноситься до державних зовнішніх позик, виплачувати його будуть з держбюджету.

26 грудня в Харкові на місці майбутнього метро на Одеській почали зносити торгові кіоски.