В аеропорту Харкова затримали 41-річну сутенершу

Фото: 015.by

20 січня в аеропорту Харкова поліцейські затримали 41-річну жінку, яка вербувала і відправляла дівчат за кордон для сексуальної експлуатації.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Затримана намагалася відправити літаком до Стамбула чотирьох дівчат у віці 22-26 років, щоб ті займалися проституцією за кордоном.

Загалом, за даними правоохоронців, з жовтня 2019 року жінка підшукала та завербувала 7 харків’янок, які знаходилися в уразливому стані за особистих обставин.

Бізнес на торговлі людьми організувала мешканка тимчасово окупованого Антрацита Луганської області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

На даний час зловмисниця знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Timesвласника мережі масажних салонів підозрюють у сутенерстві. 33-річний харків’янин створив мережу салонів інтимних послуг. Для цього чоловік орендував приміщення в різних районах міста. Працівниць він підшукував серед дівчат, що опинилися в скрутному становищі.