П’яний харків’янин забив пляшкою жінку і поламав поліцейському ногу (фото, відео)

Поліція затримала харків’янина, який до смерті забив знайому.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Чоловік покинув непритомну жінку помирати у ліфті будинку та відправився до кафе, де вчинив ще один злочин.

Під час затримання зловмисник спричинив тілесні ушкодження співробітнику поліції, у якого медики діагностували одразу декілька переломів ноги.

Як розповів начальник Новобаварського відділу поліції Юрій Юрченко, 14 січня до поліції надійшов виклик від мешканців багатоповерхівки по вулиці Петра Болбачана про те, що в ліфті вони виявили непритомну жінку з тілесними ушкодженнями. 39-річну потерпілу госпіталізували до лікарні, однак наступного дня вона померла.

Вжитими заходами поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий 47-річний харків’янин. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в ході сварки чоловік вдарив скляною пляшкою жінку по голові, а потім наніс кілька ударів по тулубу. Зловмисник залишив жінку в ліфті та направився до кафе, де вчинив сварку з відвідувачем та охороною закладу.

Інспектор патрульної поліції Сергій Сазонов, що прибув за викликом разом з напарником розповів, що вони спробували з’ясувати обставини події, поспілкуватися зі свідками та правопорушником. Однак, чоловік поводився агресивно, нецензурно висловлювався, погрожував фізичною розправою поліцейським, а потім повалив одного з правоохоронців на землю та впав на нього зверху.

Патрульний отримав одразу декілька переломів кінцівки. Патрульні, відповідно до норм чинного законодавства, застосували у відношенні зловмисника заходи фізичного впливу і спецзасіб, та доставили його до Новобаварського відділу поліції.

– Зараз правопорушник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та утримується в ізоляторі тимчасового тримання, – зазначив начальник Новобаварського відділу поліції Юрій Юрченко.

Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, водій легковика зламав поліцейському пальця.