Втікаючи від поліції, підполковник-хабарник викинув $1500 у вікно

У центрі Харкова слідчі затримали поліцейського, який отримав 1500 доларів хабаря від приватного підприємця.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Територіальним управлінням ДБР у м. Полтава під оперативним супроводом Харківського управління ДВБ НП України та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області виявлено факт одержання неправомірної вигоди підполковником, старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області», – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що 20 січня 2020 року вказаний поліцейський одержав хабар: приватний підприємець передав йому 1500 доларів США, щоб оперуповноважений «заплющив очі» на самовільне зайняття підприємцем земельної ділянки та здійснення незаконної прибудови, яку використовували для розширення площі кафе.

Отримавши хабар, підполковник поліції поїхав на своєму автомобілі та помітив переслідування. Намагаючись позбутися грошей, він на ходу викинув їх у вікно. Під час погоні авто зловмисника зіткнулося з автомобілем правоохоронців та було заблоковано, після чого підозрюваний вибіг із машини, незважаючи на те, що в ній сиділа його 8-річна дитина, та побіг площею Рози Люксембург. У сквері поліцейського наздогнали та затримали в порядку ст. 208 КПК України. Викинуті гроші зібрано очевидцями події та передано правоохоронцям.

Наразі готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Як повідомляв Харків Times, на вокзалі Харкова на хабарі спіймали митника (фото).