У Великобританії український тризуб вважають символом тероризму

Фото: Обозреватель

Поліція Великобританії внесла зображення державного герба України до переліку екстремістської символіки, опублікованому в спеціальному посібнику, призначеному для лікарів і вчителів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення посольства України у Великій Британії Twitter.

За задумом співробітників британського антитерористичного відділу, після вивчення документа медикам і педагогам буде легше розпізнати людей, здатних на екстремістські дії.

В даному посібнику є розділ з татуюваннями. Саме там і вказано герб України, як “Український тризуб (націоналістичний)”. При цьому він розміщений поруч з нацистською символікою.

Посольство України у Великій Британії висловило обурення британським «посібником з протидії екстремізму», де український тризуб фігурує в переліку екстремістської символіки.

«Додавати тризуб, закріплений в Конституції національний символ і державний герб України в «Керівництво з протидії екстремізму», який контртерористична поліція видала для вчителів і медичного персоналу – це більш ніж обурливо. Ніякі виправдання не прийнятні. Ми вимагаємо вилучити тризуб з керівництва і офіційних вибачень », – йдеться в заяві на сторінці посольства в Twitter.

Крім герба України в розділі посібника, де названі організації, які сповідують ідею домінування білої раси, приведена символіка полку “Азов”.

За інформацією УП, поліція наполягає на тому, що посібник не має на меті визначити всі групи, які описуються в ньому, як екстремістські.

Правоохоронці стверджують, що документ призначений поліпшити розуміння знаків і символів, з якими люди можуть зіткнутися, і вказали на затвердження в документі, що “не всі знаки і символи в цьому документі вказані в контртерористичних інтересах”.

Минулого тижня поліція заявила, що документи, які також згадують екологічну протестну групу “Повстання проти вимирання”, поряд з ультраправими екстремістами і джихадистами, були місцевої помилкою.

Але перелік груп в новому документі містить “Повстання проти вимирання” та інші зоозахисні та екоорганізації.