У фермера через суд хочуть забрати ділянку вартістю 4 мільйона гривень

Фото: Волинське Агентство Розслідувань

У Харківському районному суді розглянуть справу про про повернення з незаконної оренди у власність держави 10 га землі вартістю понад 4 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Вказану ділянку майже п’ять для ведення фермерського господарства орендує підприємець Окрім цієї ділянки у нього в оренді ще одна – площею 24 га. Обидві розташовані за межами населеного пункту на території Харківського району. Обидві надані підприємцю в оренду наказами Головного управління Держгеокадастру у Харківській області у 2015 році.

Однак земельну ділянку площею 10 га передано без проведення передбачених чинним законодавством торгів. Законодавством передбачено можливість отримання в оренду з метою ведення фермерського господарства однією особою земельної ділянки без участі у торгах лише одноразово. Вказане право реалізовано фермером при отриманні земельної ділянки площею 24 га.

З метою повернення 10 га землі державі прокуратура звернулася до суду з вимогами про визнання наказу незаконним, визнання договору оренди недійсним, скасування його державної реєстрації та повернення земельної ділянки у відання держави.

Як повідомляв Харків Times,  у Зміївському районі судитимуть депутата сільської ради, який самовільно зайняв 12,5 га землі.