Сенцов здав кров для поранених воїнів, яких перевезли із Харкова до київського шпиталю

Фото: Олег Сенцов/Facebook

Режисер, колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов закликав українців здати кров для військовослужбовців, які проходять лікування у Головному військовому госпіталі у Києві. Наразі там перебуває 15 поранених, яких днями перевезли із шпиталю у Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Олега Сенцова на сторінці у Facebook.

«Центр прийому крові Головного військового клінічного госпіталю постійно чекає на нових донорів для наших воїнів. Це просто, недовго та безпечно. Безпечніше, ніж бути на передовій. Приходьте, здайте кров для тих, хто її проливає!», – написав Олег Сенцов у соцмережі.

Як повідомили в інформагентстві Міністерства оборони України АрміяInform, 16 січня до Головного військового клінічного госпіталю у Києві доставили шістьох поранених військовослужбовців із Харкова. У харківському шпиталі військові лікарі стабілізували стан поранений героїв та підготували їх до аероевакуації для подальшого лікування у Києві. Перевезення здійснювалося реанімаційно-операційним літаком Повітряних Сил ЗС України Ан-26 «Віта».

10 січня до київського шпиталю прибув борт із дев’ятьма пораненими українськими бійцями, які до цього лікувалися у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в Харкові.