На Харківщині прикордонники затримали мисливців-порушників

Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники затримали трьох громадян, які незаконно полювали у прикордонній смузі.

Про це Харків Times  повідомили у прес-службі Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Правоохоронці помітили порушників під час контролювання ділянки кордону з використанням камер відеоспостереження. Прибори зафіксували рух трьох осіб в районі населеного пункту Артільне. Невідомі прямували вглиб території України з боку кордону.

Прикордонники затримали цих осіб. Ними виявилися мешканці прикордоння, які всупереч законодавства полювали в прикордонній смузі без відповідного дозволу та попереднього інформування підрозділу Держприкордонслужби України.

В відомстві нагадали, що відповідно до Положення про прикордонний режим, затвердженого Постановою КМУ від 27 липня 1998 р. N 1147, полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби України, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання. Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. У смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.

За порушення правил прикордонного режиму та використання об’єктів тваринного світу на громадян складено матеріали про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв Харків Times,у вихідні в пункті пропуску «Гоптівка» службові собаки прикордонників попередили дві спроби контрабанди наркотиків.