Афроукраїнська група з Харкова виступить у півфіналі нацвідбору Євробачення-2020 (відео)

Фото:gloss.ua

Двоє учасників півфіналу національного відбору на міжнародний конкурс Євробачення-2020 з Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Сестри Бетті, Міріям та Сіона Ендале з гурту FO SHO, заснованого у Харкові, виступатимуть у півфіналі національного відбору на Євробачення-2020. Другою півфіналісткою з Харкова стала співачка Альона Левашева. Вона виконає пісню “Who We Are”.

“FO SHO” — афроукраїнський хіп-хоп проєкт, створений на початку 2019 року. Сестри Бетті, Міріям і Сіона Ендале дуже пишаються своїм унікальним культурним походженням і демонструють його у своїх піснях та енергійних живих виступах, а їхня музика — це симбіоз сучасних жанрів від trap до hip-hop”, — повідомляє Суспільне.

3 червня 2019 року на YouTube-каналі Fo Sho зʼявився перший офіційний кліп гурту на пісню “Xtra”.

З інтерв’ю співачок виданню “The Babel” відомо, що виконавиці народилися в родині віруючих лікарів.

Старша сестра Бетті вчилася на медика, з 14 років навчалася музики і безкоштовно працювала на міських концертах. Середня Міріам з шести років займалася скрипкою. Молодша Сіона з пʼяти грала на фортепіано.

“Зараз сестри живуть на два міста: Бетті постійно в Києві, а Сіона й Міріам у Харкові. Міріам навчається в університеті на двох спеціальностях — готельна справа й економіка, Сіона тільки закінчила школу [червень 2019]. Пісні записують у Києві. Рано чи пізно весь гурт, напевно, переїде в столицю”, — йдеться в інтерв’ю.

Fo Sho перекладається як “точно” (“for sure”), Sho — український варіант скорочення.

“GARNA” — сольний проєкт української співачки Альони Левашевої в колаборації з музичним продюсером Олексієм Хорольським. Альона — авторка власних пісень, вокалістка симфонічного кросовер-оркестру Prime Orchestra й кавер-проєкту Manera.

Національний відбір на 65-й ювілейний конкурс Євробачення-2020 розпочнеться 8 лютого. Жеребкування, яке визначить порядок виступів конкурсантів у півфіналах, відбудеться 22 січня.

За можливість представити Україну в Нідерландах боротимуться 16 конкурсантів.

Національний відбір транслюватимуть телеканали UA: ПЕРШИЙ і СТБ.