Президент МАУ Дихне закликав автомобільними сигналами вшанувати пам’ять загиблих в Ірані Українців

Юрий Бутусов/Facebook

Президент авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ) Євгеній Дихне звернувся до мешканців України, які у той момент перебуватимуть за кермом, із закликом 19 січня об 11:00 натиснути на сигнали своїх автівок “у знак солідарності з усією країною, яка готується попрощатися з безневинними українцями, втраченими в небі Ірану”.

Про це Харків Times стало відомо зі звернення Дихне на його сторінці у Facebook.

“Завтра наші друзі, колеги, співвітчизники, янголи рейсу PS 752 повертаються додому. Рідна земля, близькі та сім’ї мабуть ще ніколи не чекали на них із таким завмиранням сердець. Останній приліт і попереду вічний спокій…” – написав президент авіакомпанії.

Він закликав киян, “приєднатися до почесної варти” й попрощатися із загиблими в аеропорту “Бориспіль”.

Згідно з інформацією на сайті авіакомпанії, прощання з командою та пасажирами трагічного рейсу пройде в аеропорту “Бориспіль” з 13:00 до 19:00.

“Доступ відкритий для всіх. Збір біля входу до термінал В о 12:00”, – повідомляють у компанії.

Як повідомляв Харків Times, 9 січня в Україні було оголошено день жалоби у зв’язку з катастрофою пасажирського літака авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) в Тегерані (Іран).

Вранці 8 січня через дві хвилини після зльоту з аеропорту в Тегерані зник з екранів радарів літак авіакомпанії МАУ, який летів до Києва. На борту літака було 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу, всі вони загинули.

11 січня, ще до закінчення роботи міжнародної комісії з авіакатастрофи Boeing, Іран визнав свою провину в тому, що український літак був збитий.