Я такий хороший, що навіть зло на моєму боці – Гамлет

Фото: ХарківTimes

Увечері вчора, 17 січня, у галереї “ЄрміловЦентр” відкрилася виставка відомого харківського художника Гамлета Зіньківського “3652019”.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця події.

Із 2013 року художник проводить такі виставки раз на два роки. Сьогодні експонуються роботи, які Гамлет створював весь минулий, 2019 рік – по малюнку на день. Зали галереї заповнені малюнками, у яких художник відобразив важливі для себе моменти й думки прожитого дня. Малюнки виконані олівцем, і в кожної картини є підписи, яким притаманно чимало самоіронії. “Я такий хороший, що навіть зло на моєму боці”, “Літак моїх думок може впасти, але їм це не зашкодить” та інші.

Ознайомитися з роботами у вечір відкриття виставки прийшли близько тисячі відвідувачів. Серед них – друг Гамлета, дизайнер Боб Бассет.

“Це якась така вбивча працездатність при тому, що ми знаємо – він у цей час ще робив стріт-арти, ілюстрував і таке інше. Тут сила-силенна техніки, дуже технічні роботи: є роботи з неймовірною передачею складки, кольору, тіні – все це присутнє “, – каже Бассет.

Виставку в “ЄрмиловЦентрі” можна подивитися до 14 лютого. Галерея “ЄрміловЦентр” працює з вівторка по неділю, із 12:00 до 20:00. Вхід вільний.

Як повідомляв Харків Times, харківський художник Гамлет Зіньківський відомий як майстер стріт-арту не лише у Харкові та Україні, а й за межами нашої країни. Він представляв Україну на Венеціанській бієнале у 2013 році, а його роботи виставлялися у ряді країн світу.

У серпні минулого, 2019 року роботи Гамлета з’явилися на передових позиціях Збройних сил України у передмісті Донецька Мар’їнці.