Суд відправив підпалювача дверей обладміністрації в СІЗО

Фото: скриншот UA Харків

17 січня в Київському районному суді Харкова обрали запобіжний захід 47-річному жителю Чугуївського району, Ерванду Алексаняну, підозрюваному в підпалі вхідних дверей Харківської обладміністрації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення UA:Харків.

Чоловікові втретє обирають запобіжний захід. Двічі його відпускали під особисте зобов’язання. Тепер суд відправив його в СІЗО строком на 60 днів з правом внесення застави в розмірі понад 150 тисяч гривень. Тим самим суд задовольнив клопотання прокуратури про взяття Алексаняна під варту.

Як повідомляв Харків Times, вночі 27 грудня невідомий облив горючою речовиною двері Харківської держадміністрації і підпалив. Правоохоронці оперативно затримали палія, але про мотиви його вчинку не повідомили.  Стосовно затриманого порушили кримінальну справу за двома статтями КК: ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За інформацією харківських ЗМІ, Алексанян вимагає відновити дорогу в село Заудье, де проживає разом з сім’єю. За його словами, важка техніка газодобувної компанії знищила асфальтове покриття дороги, і тепер ні легкові машини, ні автомобілі швидкої не можуть доїхати до села. У Ерванда п’ятирічний син хворий на бронхіальну астму, і для чоловіка вкрай важливо, щоб його дитина могла завжди і своєчасно отримати медичну допомогу.

Вранці 15 січня в соцмережах було опубліковано відеозвернення Алексаняна, в якому він розповів, що ситуація не змінилася, КрАЗи та КАМАЗи, як їздили, так і їздять. Також чоловік загрожує спалити техніку газодобувної компанії.

Поліцейські повторно затримали чоловіка, що перебуває під слідством. Відносно нього відкрили ще одне кримінальне провадження за ч.1 ст. 14 ч. 2 ст. 194 (готування до умисного знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за трьома статтями, інкримінованих Алексаняну, передбачає до 10 років тюремного ув’язнення.