Черговий чиновник міськради попереджений про підозру

Фото: Харьков Строительный

Прокуратура Харківської області попередила заступника директора одного з департаментів Харківської міської ради про підозру в розтраті майна на суму 1,9 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

” Повідомлено про підозру службовій особі, яка, зловживаючи службовим становищем, неодноразово розтрачувала чуже майно (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Як розповів прокурор області Олександр Фільчаков, посадовими особами був підписаний ряд договорів із товариством з обмеженою відповідальністю на оплату робіт, зокрема, з реконструкції “одного з найбільших мостів Харкова”.

“Під час проведення вказаних ремонтних робіт, а саме зняття дорожного покриття, керівник одного з Департаментів Харківської міської ради здійснив розтрату комунального майна шляхом передачі підряднику асфальту за заниженою ціною. Сума матеріальної шкоди, спричиненої територіальній громаді, складає 1,9 млн грн”, – заявив Фільчаков.

Якщо провину чиновника доведуть у суді, йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, розтрата сталася під час проведення ремонтних робіт на шляхопроводі по вул. Льва Ландау.

Чиновника підозрюють в тому, що він завдав шкоди “шляхом списання зворотньою сумою відходів від фрезерування асфальтобетонного покриття за ціною значно нижчою ринкової”.

Як повідомляв Харків Times, 22 листопада минулого, 2019, року суддя Дзержинського районного суду Харкова Олександр Шестак обрав запобіжний захід заступнику директора міського Департаменту будівництва і дорожнього господарства Ігорю Київському, підозрюваному у справі про продаж асфальту за заниженими цінами.

Вчора, 17 січня, Дзержинський районний суд міста Харкова обрав запобіжний захід начальнику дорожньо-експлуатаційного філії КП “Шляхрембуд” Віталію Білошенко, підозрюваному в незаконному продажі 46 тонн асфальтобетонної суміші, отриманої для ремонту доріг Харкова, стороннім особам та нанесенні збитків комунальному підприємству на 116 тис . гривень, у вигляді утримання під вартою на 60 діб з можливістю застави понад 160 тис. гривень.