За кредит від Світового банку в Харкові замінять 70 кілометрів тепломереж (фото)

Фото: city.kharkov.ua

70 км мереж центрального опалення та гарячого водопостачання планують перекласти в Харкові у 2020 році.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Сьогодні, 17 січня, у ході відвідин депутатами Харківської міськради Салтівської котельні про це повідомив генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв.

За його словами, за кошти Світового банку в 2019 році було закуплено 11 км пластикових труб для заміни мереж гарячого водопостачання та ще 15 км труб – для магістралей теплопостачання. Матеріал для ремонтних робіт продовжує надходити, і вже в кінці березня тепловики розпочнуть перекладку труб.

«Ми врахували результати пуску тепла за останні два роки, коли кількість дефектів на мережах в рази перевищила те, що було раніше, і сьогодні основний акцент робимо не на ремонті, а на перекладці мереж. До кінця опалювального сезону у нас буде великий запас труб, для того щоб почати масштабну заміну як магістральних, так і внутрішньо квартальних мереж. Особливу увагу ми приділимо Шевченківському району – це Павлове Поле і Олексіївка, Нагорному мікрорайону у Київському районі і Слобідському району. Тобто це ті три райони, в яких за останній час значно зросла кількість дефектів на мережах», – підкреслив Сергій Андрєєв.

За його словами, також в місті планується встановити 250 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках і 1 тис. лічильників тепла з урахуванням погоди.

Крім того, в планах підприємства – реконструкція десяти котелень і парового турбоагрегату на ТЕЦ-3, модернізація насосного та електричного обладнання чотирьох насосних станцій, а також впровадження на КП «ХТМ» автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії та розвиток системи оперативно-диспетчерського контролю та управління. Всі роботи проводяться за кредитні кошти Світового банку.

Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua

Як повідомляв Харків Times, перерахунок за тепло харків’ян обійшовся в 50 млн гривень.