СБУ затримала харків’янина, який шпигував для бойовиків “ЛНР”

Владислав Абдула/ Facebook.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Харкові місцевого жителя, який збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури регіону.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення спікера СБУ в Харківській області Владислава Абдули в Facebook.

Співробітники спецслужби встановили, що в 2014 році харків’янин з власної ініціативи приєднався до терористів, які тимчасово окупували окремі райони Луганської та Донецької областей. Зокрема, чоловік був командиром взводу розвідки так званої 10-ї окремої артилерійської бригади 2-го армійського корпусу «ЛНР».

Коли харків’янин повернувся в рідне місто, то відразу опинився в полі зору силовиків. Зловмисник цікавився інформацією про залізничні шляхи і станції, автовокзали, метро.

Бойовик протягом деякого часу регулярно особисто «оглядав» об’єкти в різних місцях Харківщини. За інформацією спецслужби, зібрані дані він планував передати представникам терористичної організації “ЛНР” для організації терактів і диверсій на території регіону.

Слідчі провели обшук в будинку зловмисника в Харкові, під час якого виявили та вилучили бойову гранату РГН із запалом і тротилову шашку з електродетонатором. Бойовика затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Операція з викриття та затримання зловмисника відбувалася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, у Харківської області області намагалися підірвати залізничні колії. За спробу вичнити теаркт диверсанта засудили до 10 років позбавлення волі.