Прокуратура підозрює родичку Сиси в нападі на журналістів (добавлено відео)

Фото: ДП "Гутянське лісове господарство"/Facebook

Правоохоронці повідомили про підозру родичці директора ДП «Гутянське лісове господарство» Віктора Сиси, яка перешкоджала професійній діяльності журналістів (ч. 3 ст. 171 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

28 серпня 2019 року на працівників одного з каналів, які знімали відеосюжет про факти незаконної вирубки лісу, здійснили напад. Жінка з групою інших осіб підбігла до журналістів, почала закривати об’єктиви відеокамер, штовхати працівників ЗМІ. Крім того, вона своїм тілом заблокувала виїзд автівки, яка належить журналістам, поки її подільники проколювали колеса машини, вимагаючи видалити відзнятий матеріал.

Сьогодні, 17 січня 2020 року, жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 ККУ, — перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Якщо вину вказаної особи буде доведено, їй загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Ще чотирьом чоловікам також оголошено про підозру за ч. 3 ст. 171 ККУ, трьом з них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляв Харків Times, суд обрав Сисі нічний домашній арешт.

Нагадаємо, 10 січня глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер під час селекторної наради закликав главу Державного агентства лісових ресурсів Андрія Заблоцького звільнити директора ДП “Гутянське лісове господарство” Віктора Сису. Губернатор заявив, що Сиса продовжує працювати та рубати ліс.

В Московському райсуді Харкова 16 січня відбулися зіткнення між противниками й прихильниками Сиси. Суддя Московського райсуду міста Алевтина Задорожна відхилила клопотання захисту директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси про слухання справи про його відсторонення від посади в закритому режимі.

Суд 17 січня відсторонив директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису від займаної посади. Прокуратура просила обрати Сисі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.