Особливості оплати комунальних послуг для пільговиків – роз’яснення міськради

Фото: bessarabiainform.com

Директор департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради Лариса Болгова розповіла про особливості оплати комунальних послуг для споживачів пільгових категорій. Якщо пільговик оформив безготівкову форму виплати пільг на послуги ЖКГ, то частину платежів за нього може здійснювати «Ощадбанк», а частину – він сам.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами Болгової, «Ощадбанк» перераховує кошти постачальникам послуг у наступній послідовності: постачання теплової енергії, постачання і розподіл природного газу або постачання і розподіл електричної енергії при наявності відповідного виду індивідуального опалення, постачання гарячої води, централізоване водопостачання, централізоване водовідведення, постачання та розподіл електричної енергії, постачання і розподіл природного газу, поводження з побутовими відходами, послуги з управління багатоквартирним будинком, внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

«Тобто зараз «Ощадбанк» перераховує кошти не за пропорційним принципом, коли за кожну послугу проводився розрахунок у рівних відсотках від суми пільги, а за пріоритетним – коли спочатку проводиться оплата за тепло, газ, електроенергію і т. д. Якщо суми пільги недостатньо, то оплачуються лише ті послуги, на які вистачить коштів. А послуги, за які потрібно доплатити, – «Ощадбанк» надішле вам SMS з розмірами доплати за кожним видом послуги. Також ви можете зайти до свого особистого кабінету на сайті «Ощадбанку», де відображається рух коштів за вашим обліковим записом», – пояснила Лариса Болгова.

Вона зазначила, що пільговик може визначити іншу послідовність перерахування коштів за послуги, подавши відповідну заяву до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Як повідомляв Харків Times, в міськраді роз’яснили механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Орган соціального захисту населення щомісячно розраховує суму пільги, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом.